Living Stone blog 3

 

 

All Posts

De 15 digitale-marketingupdates van februari & maart

Een nieuwe maand, een nieuwe reeks digitale-marketingupdates en trends! We selecteerden voor jou 15 nieuwtjes waarmee je je digitaal marketingplan kunt aanscherpen.

Facebookupdates - februari & maart

Nieuwe advertentiemogelijkheden met Showcase

Begin 2017 introduceerde Facebook het videoplatform Watch. Het platform scheerde niet meteen hoge toppen, maar begint nu toch te rollen dankzij het stijgende aantal populaire shows. Het advertentiemedium richt zich voornamelijk tot grotere bedrijven. Zij kunnen hun bereik maximaliseren en hun brand awareness boosten via de succesvolste shows op Watch.

 

Automatische budgetoptimalisatie voor advertenties


Vanaf september 2019 gaat Facebook je advertentiebudget automatisch optimaliseren. Je bepaalt zelf het budget voor de overkoepelende campagne, maar Facebook zal in realtime berekenen hoeveel van dat budget naar elke advertentieset gaat om de beste resultaten te bereiken met zo weinig mogelijk kosten. Per set kun je wel een limiet instellen. 

 

Overzichtelijker beheer van je berichten

Het aantal socialemediakanalen die marketeers beheren, blijft maar uitbreiden. Om het overzicht enigszins te bewaren, lanceert Facebook een handige integratie met dochteronderneming Instagram. Alle chatberichten en opmerkingen van eenzelfde account, kun je vanaf nu bekijken en beheren via het Postvak IN van je Facebookpagina.  

Beheer van Facebook en Instagram berichten postvak in

Meer interactie via groepen

Gemeenschappen en interactie zijn de kern van sociale media. Facebook ziet zijn engagement echter al even dalen en besliste daarom sterker in te zetten op de groepen. Met 1,4 miljard gebruikers die elke maand actief deelnemen aan een groepsgesprek, is dat een slimme zet. Facebook voorziet meer opmaakmogelijkheden en zal bedrijfspagina’s ook toelaten lid te worden van een groep waarvan ze geen beheerder zijn. Zo kunnen marketeers hun contentstrategie versterken en sneller inspelen op de vragen en problemen waarmee hun doelpubliek worstelt.   

 

Nultolerantie voor valse vind-ik-leuks

Facebook heeft zijn buik vol van de bedrijfjes die ongestoord vind-ik-leuks, volgers en profielen verkopen. Het bedrijf spande daarom een rechtszaak aan tegen vier bedrijven en drie personen uit China en hoopt duidelijk te maken dat het zo’n inbreuken op hun voorwaarden niet tolereert. Integriteit is een van de kernwaarden die de socialemediagigant wil blijven vooropzetten.

 

Google-updates - februari & maart

Nieuwe mogelijkheden voor Responsive Display Ads 

Google onthulde drie nieuwigheden voor Responsive Display Ads om nóg meer uit je advertenties te kunnen halen:    

 • Video assets

Een afbeelding of video zegt meer dan duizend woorden, dat weet Google ook. Daarom kun je vanaf heden tot vijf video’s van je YouTube-kanaal opladen voor je advertenties. Zo biedt de techgigant een oplossing voor de vraag naar gevarieerde en aangepaste content. De opties om te schalen, testen en te optimaliseren blijven dezelfde.   

 • Combinatierapport

Google neemt heel wat werk uit je handen via Machine Learning. De juiste advertenties komen automatisch terecht bij de juiste personen, maar dat maakt het voor marketeers moeilijk nieuwe inzichten te verwerven. Het nieuwe combinatierapport laat je zien welke advertentiecombinaties het goed doen en waarom. Zo krijg jij als marketeer waardevolle inzichten voor de toekomst en kun je de best presterende advertenties testen via verschillende campagnetypes.

 • Ad Strength Scorecard

Om de juiste doelgroep te bereiken en aan te spreken, heb je relevante en nuttige display-advertenties nodig. De ad strength scorecard helpt je je advertentie zo doeltreffend mogelijk op te stellen. Google Ads checkt of je het optimale aantal unieke titels, afbeeldingen en beschrijvingen hebt. Om je slaagkansen te verhogen, geeft Google je er nog enkele tips en tricks bovenop.

 

Jouw promoties in de kijker via Google My Business.

Voor veel bedrijven is Google Search nog altijd dé manier om gevonden te worden. Een degelijk bedrijfsprofiel is daarom een absolute must. Dat profiel kun je nu verfijnen met specifieke promoties om meer mogelijke klanten aan te trekken. De promoties tonen bovendien snel waar je bedrijf mee bezig is en wat klanten mogen verwachten.

google-my-business-offers-promoties

Bereik shoppers via Google Afbeeldingen

Uit een recente studie blijkt dat shoppers steeds vaker hun toevlucht nemen tot Google Afbeeldingen om inspiratie op te doen. In veel gevallen klikken ze door om producten ook aan te kopen, dus kon een nieuwe tool voor marketeers niet uitblijven.

Shoppers die via Google Afbeeldingen zoeken naar “home office ideas”, zullen bovenop de organische zoekresultaten, ook advertenties te zien krijgen. In de advertenties zijn het prijskaartje, het merk en een korte beschrijving van elk product terug te vinden. Gemakkelijk, duidelijk en effectief!

Google rolt momenteel een testversie van de Shopping Ads uit voor retailers in geselecteerde landen.

google_images-1280x720

Google maakt een einde aan Average Position Reporting

De geruchten doen al even de ronde, maar Google bevestigde nu ook officieel dat Average Position Reporting eind dit jaar ophoudt te bestaan. De rapportagetool heeft zo’n vijftien jaar dienst bewezen, maar verloor de laatste maanden steeds meer aan belang door nieuwe en interessantere tools. Zo kwam Google in november op de proppen met vier nieuwe maatstaven om de impressies op de verschillende plaatsen in de zoekresultaten te meten. De maatstaven geven marketeers een klaardere kijk op de positie van hun advertenties dan voorheen.

 

Handige updates voor AMP User Experience

In 2015 kondigde Google het AMP-project (Accelerated Mobile Pages) aan om de gebruikerservaring op mobiele apparaten te verbeteren. In het kader van dat langetermijnproject, voerde Google al heel wat updates door die allerhande interactieve elementen en opties zoals Analytics ondersteunen. Vorige maand voegde Google nog een waslijstje updates toe:

 • Video’s minimaliseren

Wanneer je een video bekijkt en tegelijk naar beneden scrolt, verkleint het videovenster en verschuift het naar de rechterbovenhoek van je scherm. Zo kun je tegelijk kijken en lezen, wat interessant is voor instructievideo’s bijvoorbeeld. Marketeers kunnen handig gebruik maken van deze update door advertenties te laten spelen terwijl gebruikers ongestoord verder scrollen.

 • Afbeeldingen vergroten

Tot op heden was het een hele uitdaging om afbeeldingen vergrootbaar te maken. De nieuwe update vergemakkelijkt het technische proces en laat bovendien verschillende afbeeldingsformaten toe.

 • Oneindig scrollen

Je kunt nooit genoeg scrollen door de zoekresultaten. Vanaf nu vult Google elke lijst verder aan met relevante content om eindeloos scrolplezier te garanderen en relevante content te bieden. 

 • Netjes formulieren invullen

Developers krijgen enkele nieuwe tools aangeleverd om invulformulieren te optimaliseren. Ze kunnen er bijvoorbeeld voor opteren om de spaties van een rekeningnummer automatisch te laten invullen.

 

Propertysets maken plaats voor domeinproperties

Met de nieuwe domeinproperties kun je in een oogopslag alle data van eenzelfde domein zien, zonder propertysets te moeten aanmaken. Zo krijg je snel een compleet overzicht van je websiteprestaties en eventuele foutmeldingen. Een voorbeeldje: voor het domein example.com zal Google data weergeven van alle subdomeinen en protocollen zoals m.example.com, support.m.example.com, https://example.com, …
google search console domain-property

LinkedInupdates - februari & maart

Target een specifiek doelpubliek voor elke post

Tot grote vreugde van menig marketeer, kun je sinds vorige maand een specifiek doelpubliek instellen per bericht dat je post op LinkedIn, zonder te moeten adverteren. Dit zijn de criteria die je kunt specifiëren:

 • Taal
 • Regio
 • Functie
 • Universiteit
 • Bedrijfstak
 • Bedrijfsgrootte
 • Senioriteitsniveau

LinkedIn schat daarna in hoeveel mensen je zal bereiken met de post.

Target audience LinkedIn

Volg trending topics op de voet

LinkedIn weet al langer waarover zijn gebruikers praten, maar vanaf nu kun jij het ook weten. Via een toolbar aan de rechterkant van je tijdlijn, laat LinkedIn je weten wat je netwerk bezighoudt. Zo loop je nooit achterop en kun je snel inpikken op trending topics.

 

Nieuwe tools voor werkzoekenden

LinkedIn vergroot de kans op een snelle match tussen werkgever en werkzoekende met enkele nieuwe tools. Dankzij de nieuwe pushmeldingen weten werkzoekenden dadelijk wanneer er een mogelijks interessante vacature gelanceerd wordt. LinkedIn baseert zich op vooraf ingestelde voorkeuren om de beste vacatures naar voren te schuiven.

Daarnaast krijgen gebruikers een overzichtje van specifieke jobtitels en vaardigheden die bij een bepaalde functie horen. Zo krijgen ze meer voeling met en inzicht in de functievereisten. Zoek je naar “ingenieur”, dan krijg je dus niet alleen vacatures voorgesteld, maar ook specifieke vaardigheden die de ingenieurs van nu bezitten, connecties die actief zijn als ingenieur en gerelateerde functietitels die je kunnen interesseren.

LinkedIn vacature zoekfunctie

Nog een laatste nieuwigheidje: LinkedIn stelt je nu ook relevante learning courses voor die je profiel een flinke boost zullen geven.

 

Overzichtelijke informatie over de werknemers van elk bedrijf

LinkedIn geeft je sneller en overzichtelijker informatie over de werknemers van elk bedrijf via het nieuwe tabblad “Personen”. Je ziet hoeveel werknemers aan welke universiteit studeerden en waar ze wonen.

LinkedIn personen informatie bedrijf

Lees meer over digitale marketingupdates:

Wil je aantrekkelijke en verrijkende content op de juiste manier tot bij je publiek brengen, dan moet je communicatie- en marketingstrategie rekening houden met deze nieuwe functies op de dominante sociale media.

Hulp nodig? Onze Living Stone-experts weten er alles van! 

Contact Us

 

 

 

Anne-Mie Vansteelant
Anne-Mie Vansteelant
COO | Managing Partner at Living Stone

Related Posts

SEO: small effort, big impact

We first started hearing about SEO in the 1990s, but the topic is still burning today. And that's not surprising, because the benefits of SEO are numerous, even with limited effort. Not convinced?Then take a moment and read more. 

What does it mean to be a freelancer at Living Stone?

As a B2B marketing agency with over 30 years of experience, we’ve got the business experience and scope to develop and manage projects of all sizes, including regional, national and international marketing programs. During these 30 years we’ve also created a solid freelancing network all over the world. Some of our freelancers help us just to get some campaigns on track, but others stick around a little bit longer… like Judy, who has been one of our freelancing ‘rocks’ for almost 20 years now. Eager to meet her? Then read on!  

On demand media increasingly popular: The podcast

The podcast, a contraction of iPod and broadcast, is far from new. This form of media first saw the light of day back in 2004. Back then it was available exclusively for Apple's iPod; now it’s gaining more and more space and popularity. It has also found its way into the medical field.