Living Stone blog 3

 

 

All Posts

Nieuwe features van Facebook, Google en LinkedIn die je social media marketing beïnvloeden – Update mei


Top 5 van de belangrijkste Facebook Updates

1.     3 nieuwe opties voor Facebook Stories

Facebook gelooft dat de tool Stories steeds populairder zal worden om content te delen en kondigt daarom drie nieuwe updates aan om het gebruik ervan te stimuleren. De eerste is audioberichten waarmee je audioclips met een kleurrijke achtergrond kan posten. Voor gebruikers met een lagere bandbreedte en wanneer videoposts geen optie zijn, is dit een leuk extraatje. De tweede optie, Jouw Archief, geeft je toegang tot alle Verhalen-content die je eerder publiceerde. Zo kan je die dan opnieuw gebruiken. Dit is vooral handig voor merken die bepaalde producten of content in de kijker willen zetten. Met de functie Bewaar in Facebook kunnen gebruikers hun clips en afbeeldingen meteen in Facebook bewaren, het is niet meer nodig om ze op de smartphone op te slaan. Je spaart niet alleen opslagruimte uit, je kan content dan makkelijker bewaren om later te publiceren.

audio clips to Facebook Stories

 

2.     Makkelijker Facebook Groepen beheren

Facebook hervormt de app Groepen volgens het principe van Reddit waar vrijwillige moderators een community beheren. Het wil zo de betrokkenheid verhogen. Beheerders van groepen krijgen meer controle en presentatieopties en ze kunnen groepsleden voortaan vooraf de toestemming geven om te posten. Zo moeten ze niet meer elk bericht afzonderlijk goedkeuren, wat een enorme tijdwinst betekent voor beheerders van grote groepen.

Door notities toe te voegen in hun activiteitenlogboek, kunnen beheerders en moderators samenwerken en groepsleden informeren over overtredingen van groepsregels of over de reden waarom een bericht verwijderd werd. En dit is misschien wel de belangrijkste update: Facebook ontwikkelde een platform waar beheerders problemen kunnen melden of vragen stellen. Facebook belooft binnen een dag te antwoorden.

Via een online forum met tutorials, demo’s en case studies kunnen beheerders van elkaar leren om hun groep veilig te beheren en de betrokkenheid te behouden. Dit forum is te vinden op www.facebook.com/community.

Facebook Launches New Tools for Groups

 

3.     Topposts op basis van interesses

Facebook wil gebruikers langer laten scrollen met ‘Posts From Across Facebook’, een nieuwe functie die alle relevante posts toont op basis van interesses. Vooral video zal hierbij ingezet worden. Als blijkt dat deze nieuwe optie aanslaat, dan betekent dit goed nieuws voor adverteerders: ze krijgen heel wat extra mogelijkheden om hun boodschap te vertonen. Een andere recente verandering vinden we in Facebook Live Videos, waarbij Facebook z’n gebruikers aanzet tot interactie met de vraag ‘Heb je vrienden die deze video moeten zien? Deel dit met hen’.

4.     Nieuw beoordelingssysteem voor Bedrijfspagina’s

Naar verluidt werkt Facebook aan een nieuw beoordelingssysteem voor bedrijfspagina’s. De score, een top tien in sterren, is gebaseerd op de beoordelingen, reviews en aanbevelingen die andere gebruikers op Facebook delen.  

Dit ziet er zo uit:

Facebook Tests New Rating System for Brand Pages

Een tip om je score te verbeteren? Nieuwe aanbevelingen wegen zwaarder door in het bepalen van de score. Daarmee moedigt Facebook bedrijfspagina’s aan om nieuwe volgers aan te trekken.

5.     Andere belangrijke updates:

  • Facebook Dating: goed nieuws voor adverteerders, ook Facebook komt met een dating-app. En dat betekent: nieuwe advertentieruimte.
  • Chatbots Messenger: chatbots worden niet langer verbannen waardoor bedrijven de chatfunctie opnieuw kunnen verbinden met hun Facebook-pagina.
  • Geschiedenis: In nasleep van het dataschandaal is het voortaan mogelijk de zoekgeschiedenis te wissen.

 

Google: overzicht van de belangrijkste updates

1.     Google lanceert nieuwe AI nieuws-app

De nieuwsdienst van Google krijgt nu slimme functies waarmee gebruikers relevante informatie te zien krijgen op basis van locatie en interesses. Het deel ‘Voor jou’ is een gepersonaliseerde top vijf van nieuws dat voor jou interessant is. In de andere tabbladen wordt het nieuws per categorie onderverdeeld en krijg je persoonlijke aanbevelingen. 

2.     Google Assistant: meer stemmen, slimmere hulp

Google Assistant is op een groot aantal apparaten te vinden en beantwoordt niet alleen vragen, maar laat ook muziek of podcasts afspelen, lampen doven of een film starten. Deze stemgestuurde assistant lanceert nu nog vijf grote verbeteringen:

  • Nieuwe stemmen: Met WaveNet, een nieuw ontwikkelde technologie, kan Google klanken makkelijker koppelen en natuurlijk laten klinken. Deze zomer komen er zes nieuwe stemmen bij: drie vrouwelijke en drie mannelijke, waaronder die van John Legend.
  • Ingewikkelde vragen en lange gesprekken: Voortaan kan assistant verschillende onderdelen van een vraag begrijpen. Ook de meest complexe vragen worden ontcijferd en beantwoord. De vraag “Wie was De Mol 2018 en welke deelnemers vielen af” wordt ontleed waardoor je op beide subvragen een antwoord krijgt. Bovendien moet je binnenkort niet meer ‘OK Google’ na elke vraag zeggen, Google luistert gewoon verder.
  • Alsjeblieft: Ouders kunnen de ‘Pretty Please’-functie activeren om hun kinderen een les in beleefdheid te geven. Ze krijgen dan alleen antwoord wanneer ze ‘alsjeblieft’ in de vraag zetten.
  • Smartphone: Google Assistant wordt mooier en slimmer op je smartphone. Het ziet er niet alleen visueel mooier uit, het biedt ook heel wat praktische voordelen. Pizza bestellen vanuit Assistant? Check!
  • Telefoongesprekken: Duplex kan Google telefoongesprekken laten voeren. Een afspraak maken bij de kapper? Wanneer Google Duplex beschikbaar is voor gewone gebruikers, is dit mogelijk. Waarschijnlijk is het nog een jaartje wachten, maar Google belooft zo snel mogelijk kleine onderdelen van Duplex beschikbaar te maken voor kleine bedrijven om hen te helpen met eenvoudige taken.

Deze zomer zou Assistant ook in het Nederlands beschikbaar moeten zijn. Een precieze datum kunnen we je nog niet geven

Hier alvast een voorbeeld wat Google Assistent in petto heeft:

 

 

3.     Google Adwords test responsive search ads

Het idee erachter? Stel één advertentie op met meerdere koppen en twee beschrijvingen. Google start het dynamisch testen van combinaties en presenteert je de combinatie die het doel bereikt. Adverteerders tonen dan maximaal drie koppen in plaats van twee en twee beschrijvingen van 90 tekens in plaats van één van 80 tekens. Alleen maar voordelen dus.

 

Wat verandert bij LinkedIn?

1.     Match met vacatures

Vanaf nu geeft LinkedIn aan welke competenties die in het profiel vermeld staan, matchen met die waarnaar een bedrijf op zoek is. Naast de functieomschrijving staat een korte lijst met vermelding van het gevraagde opleidingsniveau, vaardigheden, ervaring en huidige functietitel. De gebruiker ziet dan meteen hoe z’n profiel matcht met de functie. Premium-leden krijgen een extraatje: ze zien waar ze staan ten opzichte van andere profielen.

Via ‘Vraag om een aanbeveling’ kunnen gebruikers hun kans op een job vergroten door hun connecties om een aanbeveling te vragen. Verder voegt LinkedIn ‘Salarisinzicht’ en ‘Solliciteren in 1 klik’ toe, een tool waarmee elke gebruiker basisinformatie en zijn curriculum vitae in een enkele klik kan versturen.

2.     LinkedIn Inbot?

Net als Google heeft nu ook Microsoft een AI-bot ontwikkeld die met mensen kan bellen. Voorlopig nog niet in het Engels of Nederlands, maar de ‘Xiaoice digital assistant tool’ zou het Inbot-platform op LinkedIn perfect kunnen versterken. Xiaoice werkt niet helemaal zoals Duplex, die in opdracht van de gebruiker een telefoongesprek voert. De bot voert daarentegen wel een gesprek met een gebruiker en kan voorspellen wat iemand gaat zeggen of de gebruiker halverwege een zin onderbreken.

 

Om af te sluiten: updates Instagram

1.     Ongemerkt ‘ontvolgen’

Het wordt mogelijk alle berichten van een bepaald account niet langer op de tijdlijn te laten verschijnen zonder dit account te ontvolgen. Je kan de berichten wel nog zien door naar de profielpagina te gaan van de gebruiker die je hebt gedempt of je kan de optie ongedaan maken.

2.     Nieuwe communicatietools voor bedrijfspagina’s

Het platform introduceert een berichtentool in e-mailstijl: berichten van nieuwe klanten komen bovenaan te staan en bedrijven kunnen snelle antwoorden instellen. Bovendien werkt Instagram ook samen met andere bedrijven om het reserverings- of ticketaankoopproces te stroomlijnen.

3.     Snapchat voert 6 seconden-advertenties in

Snapchat is gestart met het tonen van advertenties van 6 seconden die niet kunnen worden overgeslagen. Ze worden getoond bij commerciële shows, niet tussen de Stories van vrienden. 

 


 

Wil je aantrekkelijke en verrijkende content op de juiste manier tot bij je publiek brengen, dan moet je communicatie- en marketingstrategie rekening houden met deze nieuwe functies op de dominante sociale media. Hulp nodig? Onze Living Stone-experts weten er alles van!
Contacteer ons. 

Anne-Mie Vansteelant
Anne-Mie Vansteelant
COO | Managing Partner at Living Stone

Related Posts

Meet MUM: Google’s new game-changing algorithm

Some updates to Google’s algorithm have a bigger impact than others. With the rollout of BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers) in 2019, Google’s algorithms went from simply understanding words to being able to understand the context that the words were in. For example, think about how the meaning of the word “bank” differs in these sentences: I am going to the bank. / I am standing on the bank of the river. Thanks to the BERT algorithm, Google recognizes these nuances, and is able to provide search results that more closely align with the subject being searched for, providing the searcher with information that is more relevant.

Customer lifetime value emerges as top KPI

According to the experts at Marketo, marketers can expect to see a significant shift in marketing priorities over the next couple of years. The marketing automation company surveyed over 700 marketing execs and CEOs for their views on how marketing KPIs, required skillsets and technology tools will change by the year 2025. The surveyed marketers ranked customer retention, lead generation and customer lifetime value as their top three KPIs today (in that order). By 2025, they forecast that the order will switch, with customer lifetime value taking the lead at spot number one, followed by customer retention at number two (and lead generation will drop down to spot number six.)

Commercializing a new medical device? 3 critical success factors to consider

Launching a new medical device is a complicated process. First, of course, you have to come up with a concept. What do you want your technology to do, and how will it do it? There’s that initial period of blue-sky thinking and prototype development, where you refine your technology and determine whether it’s viable. Then, once you decide to move ahead with commercialization, and you’ve achieved your safety and efficacy goals, the pace picks up, and suddenly you’re on a fast track to your launch target date.