Living Stone blog 3

 

 

Dag van de zeldzame ziekten

Als B2B-marketing agency dat zich naast engineering en IT ook focust op healthcare marketing, zetten wij heel hard in op contentmarketing. Sterke storystelling en geloofwaardige contentcreatie zijn twee krachtige tools om patiënten, artsen of andere stakeholders te informeren én te engageren.

Influencer of merkambassadeur: wat past het beste bij het promoten van je dienst of oplossing?

Heb je een influencer nodig om je B2B product of dienst te promoten? Als je denkt aan celebrity influencers zoals Lewis Hamilton of een van de Kardashians, dan is het antwoord waarschijnlijk nee. Maar als je denkt aan een invloedrijk persoon in je branche of een top materiedeskundige, dan is het iets om te overwegen. Dit kan namelijk waarde en nieuwe dimensies toevoegen aan je marketingprogramma's.

Een mooie toekomst voor (AI) chatbots

Als je onlangs een website hebt bezocht, heb je waarschijnlijk interactie gehad met een chatbot. Of ze nu 'slim' zijn (aangedreven door generatieve AI), 'eenvoudig' (op regels gebaseerd) of een mix van beide zijn, ze zijn alomtegenwoordig op alle soorten websites. En deze populariteit zal alleen maar toenemen. Volgens marktonderzoeksbureau Mordor zal de chatbotmarkt in 2026 een omvang van 102 miljard dollar of 95 miljard euro hebben bereikt. Onderzoeksbureau Gartner voorspelt dat chatbots in 2027 het belangrijkste klantenservicekanaal zullen zijn voor ongeveer 25% van de bedrijven. In een persbericht van Gartner zegt Uma Challa, Sr. Director Analyst bij Gartner, het volgende: "Chatbots en virtuele klantassistenten (VCA's) hebben zich in het afgelopen decennium ontwikkeld tot een kritieke technologiecomponent van de strategie van een serviceorganisatie. Als ze goed ontworpen zijn, kunnen chatbots de klantervaring verbeteren en positieve klant emotie stimuleren tegen lagere kosten dan live interacties."

Wie heeft de rechten op content gecreëerd door ChatGPT?

De introductie van de ChatGPT chatbot door OpenAI (en de daaropvolgende populariteit) heeft een heleboel vragen opgeroepen over intellectueel eigendom en copyright. Een belangrijke vraag is: wie is de eigenaar van de content die wordt gecreëerd door ChatGPT? Op dit moment is het antwoord niet helemaal duidelijk.

Het belang van waarde in B2B-marketing: verder kijken dan de prijs

In de huidige economische context, waarin prijzen en inflatie stijgen, is het essentieel voor B2B-bedrijven om verder te kijken dan prijs alleen. Waarde is een centraal element geworden in de B2B-marketingstrategie. In deze blog duiken we dieper in de verschillende aspecten van waarde en hoe een B2B-bedrijf deze kan maximaliseren.

Oorlog en onrust: navigeren door mondiale uitdagingen in B2B-marketing

Hoe je als middelgroot B2B-bedrijf succesvol kan zijn in een onrustige wereld. Strategieën en de rol van een B2B marketing agency in mondiale uitdagingen. In een wereld vol geopolitieke spanningen, economische onzekerheden en snel veranderende technologieën worden B2B-bedrijven geconfronteerd met tal van mondiale uitdagingen. Deze uitdagingen hebben een directe impact op de manier waarop B2B-bedrijven hun marketingstrategieën moeten ontwikkelen en implementeren. In deze blog bespreken we enkele van de belangrijkste mondiale uitdagingen waarmee een middelgroot B2B-bedrijf in België of Europa kan worden geconfronteerd. We zullen ook mogelijke strategieën onderzoeken die deze bedrijven kunnen helpen om succesvol om te gaan met deze uitdagingen, met een focus op de rol van een B2B marketing agency zoals Living Stone.

Meer geïnformeerde kopers en grotere DMU's:

Showpad CEO Hendrik Isebaert deelt inzichten over de veranderende wereld van B2B verkoop in interview met Alex Moyle We hebben onlangs een webinar bekeken met Alex Moyle op The Growth Hub, waar Moyle Showpad CEO Hendrik Isebaert interviewde over hoe de wereld van B2B-verkoop is veranderd in de afgelopen drie jaar. In deze blogpost delen we enkele inzichten die we erg interessant vonden uit het interview, te beginnen met een van de grootste verschuivingen - het punt in het kooptraject waarop prospects nu contact opnemen met verkopers. "Wat we ontdekken is dat 60% van de aankoopcyclus al heeft plaatsgevonden vóór de eerste interactie met de koper", zegt Hendrik Isebaert. In het interview heeft Isebaert het vooral over twee grote veranderingen: de uitgebreide toegang die kopers hebben tot informatie, en de trend naar grotere besluitvormende eenheden.

Vijf strategieën om als B2B-bedrijf concurrentieel te blijven in tijden van loonindexering

Loonindexering is een realiteit waarmee je als Belgische B2B-marketeer te maken hebt. Het zorgt voor een stijging van de kosten, wat je voor de uitdaging stelt om de prijzen van je diensten of producten te herzien. Maar hoe blijf je concurrerend in de markt, ondanks deze prijsverhogingen? In dit artikel laten we zien hoe je met deze uitdaging om kunt gaan.

Veeva, Showpad of beide?

Veeva, Showpad of beide? Platformen voor contentbeheer en verkoopondersteuning voor farma, biotech, life sciences - B2B Veeva en Showpad zijn twee bekende oplossingen voor content management en sales enablement. Elk van deze platforms ondersteunt verschillende aspecten van contentontwikkeling / goedkeuring en verkoop- en marketingprocessen. Veeva biedt een suite van softwareoplossingen voor bedrijven in de life sciences industrie. Haar producten, zoals Veeva CRM en Veeva Vault, zijn zeer gespecialiseerd en ontworpen om life sciences bedrijven te helpen de naleving van regelgeving, hun klantgegevens, content en relaties effectiever en efficiënter te beheren. Veeva heeft een sterke reputatie opgebouwd in de farmaceutische en biotechnologische industrie, met een klantenbestand dat veel van 's werelds grootste farmaceutische bedrijven omvat.

    Lees ook onze andere artikels