Blog - Living Stone

Consistent zicht op de evolutie van je digitale marketing performantie

Written by Celine Bogaert | Sep 22, 2016 3:30:22 PM

Bruikbare digital marketing analytics moet tegemoet komen aan diverse uitdagingen bij de rapportering rond digitale marketing:

  • Het gebrek aan een geaggregeerd rapporteringsmodel, vergelijkbaar aan de financiële rapporteringsmodellen op basis van geconsolideerde gegevens;
  • Het gebrek aan koppeling tussen de werkelijke kost (externe en interne kost) voor digitale marketing en de impact ervan op globale bedrijfsdoelstellingen (in termen van awareness, conversie in nieuwe leads, nieuwe klanten,…);
  • Het gebrek aan een transparante definitie van relevante data, die kwalitatief betrouwbaar zijn;
  • Ondergeschikt lossen we ook de ambachtelijke, gefragmenteerde en niet-gestandardiseerde manier van rapporteren op, die vandaag gebruikelijk is in heel wat bedrijven en die een aanzienlijk beslag legt op de tijdsbesteding van de marketingdiensten.

Als digitale marketeer wil je aan de hand van real-time data (dagelijkse updates) of op gezette tijdstippen (per kwartaal) op een transparante en consistente manier rapporteren over de impact van de digitale marketingactiviteiten, afgezet tegen key bedrijfsparameters (KPI’s) van financiële, operationele of strategische aard. Daarvoor moet je snel een bevattelijk overzicht van alle data kunnen genereren.

 

Sonar is een van de eenvoudigste digitale marketing analytics tools

SONAR is een platform dat kwantitatieve indicatoren van alle gebruikte online kanalen aggregeert (in één parameter samenvoegt), zodat men op besluitvormingsniveau een transparant en consistent zicht krijgt over de contributie van de digitale marketingactiviteiten tot de realisatie van de doelstellingen van de organisatie. Living Stone linkt ze indien mogelijk op individuele basis aan relevante bedrijfsdoelstellingen (bv. van commerciële, financiële, operationele of strategische aard), en giet ze op een consistente en vergelijkbare manier in een rapporteermodel (impact).

 

Nog 1 week om deel te nemen aan onze SONAR battle

Indien je de enquête invult via de onderstaande link, dan maak je bovendien kans op een gratis kwartaalrapportage op basis van Sonar. Nog 1 week en we maken de winnaar bekend!

Hoe de SONAR digitale marketing analytics tool gebruiken?

Bekijk hier het filmpje van SONAR: